Dec 19, 2008

Who sounds better???

NOTES : Do switch on you speaker as loud as permissible for better understanding of this post.

The only action you need to do is, play the videos i've uploaded in YouTube and tell me what you think about it. Don't worry, it's only a very short video and won't take hours to be played.

Is this sound better? or

This one is sooooooooo much better

Do let me know about it coz' i need to determine who is doing better here..hehehe I'm thinking Inesha is better than Isaac, but a help from you guys will confirm my finding. Oh! Do let me know what you think about Isaac too..ya!! :)

Bah..since weekend is approaching, wishing you guys a wonderful weekend this week. Come we go shopping ramai-ramai. hehehe

35 comments:

ms_bonong said...

buli bah kalau kau..

dua-dua sama better.. hehehe..
mimang ada bunyi sabah juga..

buli ba kalu ko!

Kadus_Mama said...

ms_bonong ~ HAI!!!!!!!!!!! Lama tia nampak ko..how are you??? Mana sudah ko?????????
Sama better??? hehehe i found that isaac punya lidah macam keras mau cakap tu BBKK..hehehehe!!! Inesha ok sket..memang kena train cakap sabah nie.. :)

Kay Leaf said...

~*LOL*~
Both of them wonderful la Kadus Mama...
Cannot compare this~
~*cute*~

emelda said...

Inesha sound more sabahan :D si isaac pula cute oh...ingat kan dia mau teriak rupa rupanya...perlahan saja dia cakp.

TO be honest bila sia click si isaac punya youtube..sia kasi slow tu suara..takut terlalu kuat..LOL! Si Inesha pula sia kasih kuat tu volume sekali...terlalu kuat pula..LOL

Grace said...

LOL!!! They are gorgeous!! I like green man :P

Uhmm, what does it mean huh??? Alamak, have I turned too "aussie" to understand??

elcynthia said...

sa undi si Inesha!! hahaha.. so cute. sorry to Isaac. girl will sokong a girl *wink*. i thought the green-man version was going to be rated pg18! manatau U *lol*

LifeJuicer said...

I can never get this 'buli bah kalau kau'. for me this is so new to me, sudahlah lost touch sama org sabah lain. dulu yg sy biasa 'buli, kalau kau tidak malu'.whatever happen after that i donno.
its like 'susahlah ni' or 'tak bleh tahan', simply no meaning and bikin gerigitan.

Saya undi girl sebab lebih kiut.

Kadus_Mama said...

Kay leaf ~ hey there.. :)
Hehe..i found that Inesha can easily repeat the BBKK without any probs, while isaac has to repeat it quite many times to get it right..

emelda ~ Iya!! inesha can kasi bunyi sabah the BBKK..but in real life..dia langsung tia pandai cakap melayu tu..hahahhaah!!!
Si isaac at least pandai lagi cakap melayu..but with here punya slang...thats why mau train dorang cakap sabah sudah nie..
Macam ganas saja si isaac kan?? ekeke sekali slow saja bunyi..

Grace ~ hehehe!!! Ok one vote for isaac then..
BBKK means, "Surely can, if its you" (hahahha direct translation)

Kadus_Mama said...

Elcynthia ~ Yay!! Another vote for inesha..nah kan campin sikit bah si inesha compare to isaac..hehehe
Isaac full of gaya kan?? bulih kasi jadi pelakon nie lain kali..hehehe

Life Juicer ~ hey there...!! Thanx for dropping by here..
At least you still remember the word gerigitan..hehehhehehee!!!

Ida Athanazir from Kuching, Sarawak said...

hee hee... sama sama best la... Merry Christmas !

belleOFranau said...

hehehehe..ya betul.inesha sound cam pure sabahan...bagus2...train dia..nanti bila besar bleh kasi ikut unduk ngadau....
....
little green man...emmm...need more pratice KDmama

Mell_f said...

hihihi..sy undi si inesha,tapi si isaac punya cakapan pun not bad bah,mau training siiiiikit la.

Little Inbox said...

Hohoho, I was totally out of idea what both of them were talking about. Haha...
You too, enjoy your weekend.

Kadus_Mama said...

Ida Athanazir ~ Hehee!! Thanx..happy new year to u..!

Belle of Ranau ~ yang sebenarnya kan..si inesha tia pandai cakap melayu tu..hahaha tu BBKK saja dia tau..
Tapi nda apa..lepas nie kena ajar sudah isaac and inesha nie...
Tapi bulih kah dia join unduk ngadau tu?? hahaha bapa cina bah..

Mell_f ~ Hehehe!! Nah kan si inesha campin sikit..si isaac tu ada accent sikit dia becakap..tu lah macam lain saja bunyi dia..hehee

Kadus_Mama said...

Little Inbox ~ it was nothing actually..hehehe just a Sabah language..since both my kids can't speak sabah, i teaching them the short phrase and between the two, its obvious inesha is doing better..hehehehe!!
Buli Ba Kalau Kau means Can Ba if you..hehehehehhehe

Gallivanter said...

Your daughter has a more natural Sabahan accent. :-)

Nessa said...

Ni mo kana undi ka ni?? Urmmm, sia pilih si Inesha sbb dia ada itu ori slang.

Si Isaac mo kana prektis lagi. Dia punya kalau bunyi dia jadi 'kelau' :)

Nick Phillips said...

Well, I tried saying those words myself and they both sounded way better than me ... LOL!

maslight said...

XD punya cute. I was giggling. Anyways, hmmm both sound gewd bah. But I'll go with Inesha coz she repeated it 3 times XD yah saya bias XD

Evelyn LG said...

wakakakaka punya kiut!! my vote goes to si Inesha.. heheheh .. selamba ja dia ckp.. korkor dia.. sia ingat dia mau teriak.. tapi slow ja dia ckp.. heheh

♥ AnnieMing ♥ said...

sa suka c inesha.. tus sa tedengar suara mummy dia bilang 'louder' hihihi.. tukang bagi semangat aa..

GregChai said...

Kadusmama, buli bah kalu kau...

i think si Isaac yang buli tahan tau wah siap kontrol macho , i thought dia mau teriak mula-mula tapi trus control

Inesha macam kana paksa oleh mummy hehehe

anyway, both sounds promising bah :)

boleh jadi jurucakap BBKK, or model kanak-kanak, bah Alvin and Andy, inda payah lagi korang cari model ada sudah ni hehehe

defoo said...

Hahaha!! I vote for Inesha, but both of ur kids are adorable. Betul tu buli jadi model BBKK suda dorg ni. N yaba buli tu si Inesha join unduk ngadau ^_^ Hahaha!! Ko train lagi dorg ckp kio, cute gila ni ^_^

Nayden79 said...

Udui kiutnya si Isaac. Suspen saja ingatkan dia mo teriak rupanya si Inesha lg kuat..Haha. Tp Isaac pronounce mcm karas sikit kan..ble kana didik.,,hehe

MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR TO YOU AND FAMILY.

Nika said...

inesha yg ada slang sabah c isaac ketara kecinaan hehehehe

Kadus_Mama said...

Gallivanter ~ Hehehe!! Ya she does...

Nessa ~ Actually kan si isaac yang pandai cakap melayu sket..inesha langsung nda pandai..hahahahah!! But dia pandai ikut cara orang cakap, tulah dia bunyi Ori sket.. :)

Nick Phillips ~ HAHAHAHA!!!! I can imagine your sound like orang puteh trying to speak Sabah..ahahaha

Kadus_Mama said...

Maslight ~ Ok!! Obvious si inesha banyak voters..! :)

Evelyn LG ~ Itu lah tu..macam mau teriak, sekali, soft saja bunyi dia kan..hehehe

Annieming ~ Sebab mula2 dia cakap pelan tul nie..sudah lah sia rekod pakai hp saja..nda dengar kan..hehehehe

Kadus_Mama said...

Gregchai ~ Nda kena paksa bah..tapi kena suruh saja sebab si inesha nda mau cakap mula2..
Si isaac tu memang..sangat control macho..heheheheheh!!!
Bah kalau dorang si Defoo mau cari model, dengan bangganya sia kasi pinjam anak sia sama dorang..

Defoo ~ Bah cari sia kalau ko mau cari model budak BBKK..ekekekkee

Nayden79 ~ Sia tingu balik2 tu video, sia pun rasa macam dia mau teriak, sekali..softttt betul bah bunyi..hehehe
Bah..MERRY XMAS AND HAPPY NEW YEAR TO YOU TOO...

Kadus_Mama said...

Nika ~ padahal yang real life nya..si inesha yang cakap macam cina..hahhaa!! Si isaac tu nda berapa ketara sudah cina dia tu.. :)

chegu carol said...

Yup..Inesha mcm lebih natural dia pnya sabahan slang. hehehe

Buli bah kalau kau...

Kadus_Mama said...

Chegu Carol ~ Hehehe!! Iya..Terus balik2 inesha show off di rumah kasi dingar kami dia pandai cakap BBKK..ekekekeke

belleOFranau said...

buli bah kalau inesha KDmama...
hehehe...
boleh..tiada masalah...yang penting salah saturang parents purely KDM....

Mama Mia said...

Kiutnya c inesha ckp BBKK...c isaac tu bikin suspen ja, dgn muka & gaya ganas dia, sia ingat dia mo teriak bah.Rupa-rupanya....c Isaac tu mo praktis lg, kedengran very the chinese bah slang dia..hehe..

Just said...

Hahaha... agree with Mama Mia. Inesha sound more sabahan than her brother yg more to chinese slang... Baby Yon sia nanti misti mo train ckp slang sabah jg.. takut pulak sia kalau blk kk dia ckp "TAK NAK"... wah!! Hahaha..

Kadus_Mama said...

Belle of ranau ~ Hehehe!! Bulih bah kalau inesha kan..
Tapi kesian mama dorang pun nda pass cakap dusun nie..*sad*

Mama mia ~ Hahaa!! Actually kan inesha becakap yang macam cina..si isaac kira ok lagi..dia nda berapa dingar chinese slang dia..hehehe Mengkali susah bah dia mau sebut tu BBKK tu..terus telain bunyi dia sebut..

Just ~ Hehehe anak sia melayu dia sini sudah..i mean si Isaac..inesha nda pandai cakap melayu..hari tu masa balik sabah, kesian family sia kena cakap cina oleh si inesha..akakakaka
While si isaac pulak..hehee besa lah Just ...tak nak..tak bulih..hahaha! and dia cakap tengok pun jadi tingu sudah..hahahahahaa!!!!