Dec 15, 2008

Mommy, you are cute!

Wakakkaaa!!! Seriously!! Thats what my son said to me yesterday!!! We were on our way to 1-Utama to buy hubby's thing and while in the car, son was telling me about story of his cute friends (His friends are the Teddy Bear, Pooh, Incredible Hulk, Batman, and many lagi). He told me he wants to get more cute friends at 1-Utama. This was our conversation yesterday :
Son : Mommy, we almost reach 1-utama..later can buy toys?? Mommy : Eh! cannot la!! How many toys you want to keep at home.. Son : I want to get a new toys..you know, the cute one.. Mommy : You already have enough. Son : No!! I want to get the cute one. Mommy : Enough lah... Son : You know..cute-cute like you!!! Mommy : HUH??? *laughing like crazy* Son : Iya lah!! Mommy is cute and pretty!!! Mommy : Wakakakaa!!!! Tell Daddy that.. Son : Daddy..mommy is cute you know.. Mommy : *Laughing like crazy that time* Kids don't lie ya!!!! (still laughing hysterically) Mommy : Daddy cute or not isaac?? Son : NO!!!!! Daddy is not cute!!!! Mommy : HAHAHHAHAHAHAHAAHA!!!! Daddy : Isaac, Pig cute or not??? Isaac : Hmmmmm... Daddy : How about donkey??? Isaac : Oh!! Donkey is cuteeeee... Daddy : So mommy cute like donkey????? Mom : ^$%#$@!#@!#%$^%$#$#@!!!!!! (celaka!! like donkey lagi tu!!!!!!) Isaac : *Still thinking whether i'm cute like donkey or not!!*
Hubby is just soooooo bad..!! But i don't care, since kids never lie, i take isaac compliment with an open heart!! hahahahaa
Back to story, we do nothing much in 1-Utama..just look for the thing hubby looking for and went off at 7.45pm for our dinner.

I don't know what pose my kids are giving me..isaac standard lah want to be a green man..inesha, like dancing like that...

WUARGHHHHH!!! Ayoooo scarynya!!!

After giving me the fierce looks of Green man, Isaac turned cute after seeing these dogs. He took the dogs and asked me to pay lagi tu!! hahaha

See lah my anak..can even sleep everywhere he wants...! Even Inesha also heran to see him..

I was supposed to attend my dear friend's sister wedding dinner but unable to go because I have no car..i mean, i do have my car, but the mechanic i went to fix my window bracket last time cheated me and instead of replacing my broken window bracket, he just glued the bracket and pretended he changed a new bracket. Celaka or not you say!! He charged me RM148 for gluing my bracket..!! Kurang asam betul! now my window can't be closed properly. But tomorrow, i'm going to give the workshop owner a hell for causing me sooooooooo much trouble. Not only i was cheated, my tinted film pun koyak a bit!!!! Argggggghhhh!!! F**K betul!! Tingu lah!! Tomorrow i will run amok in the workshop..!! If my window is not fixed tomorrow, i will make sure the workshop and the name is publish here in my blog for everybody to see...bodohnya!!!!!!

Eh!! This is supposed to be a happy post, but nevermind lah..hehehe!!! Rant a bit pun ok juga!!! I'm feeling better already now....hehehe!! Dating time.. ~ tata~

26 comments:

Mell_f said...

sabar sabar..hehe..

Sy tgk rambut si inesha,ok seja pun. atau itu versi selepas di cover? hehe..dia masih cumil jg,like the mom ;)

Lil' Ms Pinky said...

Isaac sure is a smart boy for saying that to you! He knows that if he makes you happy, the chances of you buying him more toys are higher! :)

Kristie said...

haha isaac so smart to make mummy feel good ah!

inesha is so pretty :)

GregChai said...

your kids cute KdMama :)

i normally would take leave and wait at the workshop for minor repair, kalu major apa boleh buat, i'll make sure that they replace the broken part and hand over to me the broken part.

even during service/maintenance i'll wait and observe them, (teruk kan never trust them hehehehe)

Nessa said...

Wakakaka! Cute like donkey??!! Adoi, banyak2 cute animals, donkey lagi yang kana mention :D Your hubby jeles mangkali tu bah... hehe

Sia suka pula tingu pose si Isaac yang #2... very scary ohhh...

Nayden79 said...

Ur hubby try to spoil the mooooddd oh kan?? Adaka like donkey pula. Isk isk isk...anyway, u right. Kids never lie..

Inesha nampak BULAT a.k.a montel with the new hair..kiuttt..mcm mo cubit2 ja tu pipi.

Mouren said...

My sons said I'm cantik like 'itik'. (Trusss sia teringat mulut tu itik...:)
Donkey pun Donkey la KDMama..afer all you are Isaac and Inesha mother! (Mothers are the most beautiful person on the earth!!)

emelda said...

wahahahahhawahahhahawahahha...cute like donkey? Wahahahah..hahah..nakal juga yourhubby ni ar..wahahah..and isaac kecil kecil andai bodek mommy sudah oh..ai seh

♥ AnnieMing ♥ said...

cute hehehe.. ba kaC beli la dia banyak2 toys kadusmama.. kiut tu dia, kalau sa jadi ko, dia minta satu, sa kaC free satu lagi hihihi.. sebap kena puji2 nih ^_^

belleOFranau said...

jek kali tu..hehehehe..bab minta beli something..hehehehe..nda bah..kids never lie bah...

Nick Phillips said...

If he doesn't do a goo job, take a pix of his shop and send it to me and I'll feature him as my moron of the week! LOL!

Kadus_Mama said...

Mell_f ~ Sabar sudah nie..sudah kena repair juga..nanti2 lah sia blog pasal tu..
Yang rambut si inesha tu ko nda nampak sebab yang kena gunting tu di belakang..hehehehe!! masih lagi tajam2 mencacak rambut si inesha tu..sia nda gunting..kasi biar saja lah..

Lil' Ms Pinky ~ Unfortunately, the mommy didn't fall to his compliment..hehehee! So no cute toys for isaac...

Gregchai ~ Masa sia repair kerita sia tu, ada juga sia sana tu..tapi nda lah sia p tingu everything dorang buat..masa tu sia sakit bah tu..thats why sia duduk saja tunggu kerita sia kena fix..!
Kalau ada hubby sia, memang setiap apa kena fix dia tingu nie..hehe!! That why lah tu orang ambi kesempatan tipu sia...! sudah lah workshop yang sia besa p..
Nasib sia nda p mengamuk hari nie..akakaka!! dekat sudah..tapi nda jadi nie..

Kadus_Mama said...

Kristie ~ Hehehe!! He is one smart kid i tell you..but..the mommy is even smarter..hahahaa

Nessa ~ Memang sah my hubby jeles tu!! hahaha nasib si isaac nda cakap babi cute..kalau nda, nah kena kasi sama lagi sia sama babi!! hahaa
Ganas kan pose si isaac...banyak tu pix dia macam tu..gerigitan sia..orang suruh dia senyum cantik2..

nayden79 ~ My hubby nda mau kalah bah tu abis bila sia tanya isaac daddy kiut kah nda, kan si isaac cakap nda kiut..hahahhaa!!! tu lah dia p kasi sama sia sama donkey.. :)
Si inesha tu memang bulat dari kecil..kuat makan tu..munching jak keja di rumah..

Kadus_Mama said...

Mouren ~ Hahahaha!!! Itik??? Kali your anak mau cakap cantik like swan bah tu..tapi dia silap??
ya..i agree with you..all mothers are beautiful kan..

emelda ~ iya bah..like donkey lagi tu..ketara bah jeles kan???? hahaha
Si isaac tu memang pandai ambi hati..nasib si mommy ni kuat hati..hahaha jadi nda beli mainan sudah..kalau hubby sia tu, nah sudah kena beli maianan dorang tu..hehee

annieming ~ Oh tidak!!! ko tau berapa bakul mainan dorang sana rumah???? dekat 7 kotak besar..bulum campur tu basikal..kerita lah..teddy bear lah...tia tau sudah mana mau taruh suma tu mainan..hehee! So kuat hati jak sia nda kasi beli dorang mainan..hehe kalau minta buku..ok lah..sia kasi beli juga..maybe xmas present saja lah kena bagi nie..but others..no more lah..nanti rumah kami penuh maianan..

Kadus_Mama said...

Belle of ranau ~ Hehehe..dia mau jek lah bah mengkali, tapi tidak berjaya nie..

Nick Phillips ~ i was about to make a scene at the workshop this morning..but other thing come pulak..so didn't managed to the workshop at all..

Wel^Beiolman said...

wahaha..mama..kana rasuah ka ni..hehe..buli tahan rasuah si isaac..hehe..

T.H said...

love the pics they have fun! :) coming from nessa blog :) wanna join my giveaway? its at http://twinshappiness.com

♥ AnnieMing ♥ said...

rupanya ko balik2 temakan pujuk si ensemboi ko pula ni kadusmama.. hahaha..

cuba terai sa punya tips, kalau sa keluar sama daughter, kalau sa plan inda mo beli barang, start dari kerita lagi suda sa kaC ingat michelle saya yang we just 'window shopping'.. tus she won't ask for anything tu throughout the jalan2 di shopping mall.. kalau mau beli barang baru la sa bagitau dia yang kami pi 'shopping'.. kira a reward la for her for being so patient tym 'window shopping' tu.. hehehe.. kesian jua tingu mata dia liar meningu2 meinan tapi kalau she break the rule, tym 'shopping' she won't get anything..

so far, she's doing well la ^_^ hihi..

★ Kobie Vanessa ★ said...

hehehe kiut jg isaac pandai ckp ko kiut, tu baru la anak yang pandai memerhati, hehhe..sa ingat lagi da ckp sa dulu "aunty I like u" hehe..

Kadus_Mama said...

Wel^beiolman ~ Hehee!! Begitu lah bah anak sia tu..pandai ambil hati orang..nasib si mama ni kuat semangat, jadi lah temakan pujian dia..hehe

T.H ~ Hi there!! Thanx for dropping by!!
Will go to your blog soon.. :)

Annieming ~ My son tu ada mood bah tu..kadang2 nda juga dia minta barang..tapi ntah, dia sekarang tu suka benda2 kiut..hehehe!! Sia kasi dia main2 sana kadai kijap lepas tu dia nda juga telampau mau sudah..Asal temain cukup lah..hehehe

Kadus_Mama said...

KObie Vanessa ~ Hehehee!! Si isaac balik2 tanya pasal ko juga tu..selalu dia tanya mana Auntie Kobie.. :)

Mama Mia said...

hehe...CW jeles tu Ty tida kana cakap kiut...:)

Nika said...

Wakakaka katawa sia o.. hubby ko punya soalan sama c isaac. Nda po Km ko memang kiut bah. Hihihihi....

Kadus_Mama said...

Mama Mia ~ hehehe memang dia jeles tu!! akakaka!!

Nika ~ Jahat bah kan p kasi sama sia sama Babs..kurang asam tul..nasib si isaac nda cakap tu babs kiut..hahah!!

papajoneh said...

adakah cute mcm donkey.. hahahahahaha..

lucu betul oh hubby kau ni... hahahahaha.. nah kan..sia ketawa brabis di ofis ni...

dan berbalik kepada topik kita, kembara memang gitu. kakak saya mau file bankrupt dulu before jual. ada saja rusak, ada saja urang take advantage.. pengsan man...
But.. cute mcm donkey juga yg sia masih teringat2 ni... hubby kau ah... hahahahahahhaha

Kadus_Mama said...

Papajon ~ Tu lah my hubby tu..ada kah kasi compare sia sama donkey!! Chis sekali..but nasib my son nda cakap babi kiut, kalau tidak! habis terus sia kena kasi sama babi pulak..hahahha!!
Iya..driving a kembara memang mahal mau maitain nie..sia lagi nie bawa Auto..nah..baru sparkplug pun RM100++, bulum campur this oil..that oil..endup service, paling kurang 300++! Gilos sungguh!! Tapi sia sayang my car.. :) sebab this is my first car and now teda apa2 mau bayar sudah..jadi sabar saja lah