Dec 5, 2008

OMG!!! Its scary!!!

My son saw an article in chinese newspaper last night and immediately show me the article.

Son : MOMMY!!!!!!!!! YOU SEE?????? (show me the paper)

Me : Yes! what??

Son : You see...eeee...so kesian the guy. See his head has a tree already.

Me : Huh??? *shivering looking at the picture* What happend to him???

Son : The giant ants bit his head. Now his head tumbuh pokok already.

Me : *yeerrrr takutnya*

Since i don't read chinese, i couldn't understand any word about the tree growing head and ants. So i asked hubby what it's all about.

He told me this type of ants found in China is very poisonous and caused lots of trouble of the people around.

This poor guy was bitten by the ant when he was small, and after since, the injury never recover and get worse each year. I don't know about you, but looking at his head is enough make me super scared with the ants. Eeeeeeeee..like that also can kah???
If you want to know more story bout the ants and you do know how to read chinese, go read Sin Chew or is it China Press paper yesterday. It was one full page about the ants story there. But i tell you, seeing the kepala with growing tree on it is really scary lah!!!!

16 comments:

Nika said...

ish kin takut ni KM. Sia ingat tumbuh halia di kepala dia mula2. Macam tu semut tontoh kan tu semut tapi tu belakang dia hitam. Palis-palis jangan la kena gigit ni semut bisa

Nayden79 said...

Palis2.. Eeh sengsara laitu. I tot sarang semut, rupanya kesan kena gigit kaitu.. Odoi, bagus kasi operate buang oh.

GregChai said...

strange things happen kan, macam cerita mutant pulak oh.

Mama Mia said...

Butul2 bikin takut o ni semut.
Kasian tu urang, mcm tumour oh kan benda yg tumbuh d kepala dia tu..cannot imagine la betapa sengsaranya hidup dia tu...

Kadus_Mama said...

Nika ~ sia nampak semalam tu paper, sia pun takut nie..kembang bulu tangan sia nampak..

Nayden79 ~ kena gigit semut terus nampak macam sarang semut kan..kin takut nie..nda tau ada kana buat operation kah teda sebab di paper teda cakap pulak

Gregchai ~ itu lah..kesian tul sia tingu..

Kadus_Mama said...

Mama mia ~ macam tumor juga..padahal semut jak yang gigit bah...sia pun nda dapat imagine apa macam sengsara tu orang oh..

Mell_f said...

ayayai,kasian. mengkali tu racun semut sana gaya street pun nda bulih bunuh this kind of semut oo. bukan alang2 bisa dia ni.

Kadus_Mama said...

Mell_f ~ iya mell..itu ants yang beracun nie..ada lagi pix yang tu urang kena gigit tangan, terus ada lubang di tangan nie...kin takut tul..!!

Kristie said...

poor fella!

Nick Phillips said...

Whoa, scary la. I'm going to stomp on every ant I see from now on ... LOL!

Kadus_Mama said...

Kristie ~ ya..really poor fella!!!

Nick phillips ~ Hahaha!!! and ants will be extinct after this..!!

cicak said...

biar betul ni! ahhh mo beli racun semut ni.

mana suda tu urang yang menjual racun semut, racun tikus d Gaya Street tu ah..

Racun Semut Racun Tikus
Satu Ringgit Satu Ringgit!

sampai tumbuh 'pokok' laie tu.. Eeee

Choc Mint Girl said...

Yikes! Apa punya jenis semut ni? Ada d tempat kita?? Menakut kan!!! :O

Kadus_Mama said...

Cicak ~ sia rasa ko pakai tu racun kasi spray pun nda mati tu semut tu..bikin takut sekali kan..

choc mint girl ~ semut di China bah tu..kin takut tul..PALIS ada sini malaysia..

Nessa said...

Aduh!! Sakit ulu hati sia tingu tu kepala dia ada 'pokok'!! Eiii, kasian oh tu urang kan. Knapa dia inda pi doktor kasi 'potong'??

Kadus_Mama said...

Nessa ~ sia pun meremang bulu tangan nampak kepala tu orang macam tu..kali dia ingat bulih baik bah tu..sekali mana tau..terus siap tumbuh 'pokok' lagi di kepala..kin takut sekali..