Oct 8, 2008

Bloody BASTARD punya robbers!!!!

I'm curently using hubby's notebook to update my blog today. Maybe some of you do noticed that i didn't pay you a visit which i usually does early in morning! No msg in the chatbox and no comment on your post. This because my office is in a total mess right now!!! Sakit hati nie!!!!!!!!!! Our office was broke-in last night and everything was gone!!! Uwahhhhhh!!!! Just see my pixs which were taken using my lousy handphone.

I reached office at 9.00am this morning and got this rude shock when i was about to enter our office!!!!! Yeah!! second time robbed clean this year!! Bastard betul the robbers. If last time i only lost my so full of data external hardisk, now my pc is gone forever!!!

The robbers even had a time to eat some oranges and bscuits while doing their 'dirty job!! This is my colleague table which was the worst among all!!

My colleague safe that one of the most durable thing you can find was badly damaged by this farking robbers!! But thank god all the pasports and money were not touched!! Next time, you all should buy this type of safe to keep your important stuffs. No amount of force can open it!!

My area which was in a total mess!!! Bodoh punya robbers!!!

I lost 1 PDA phone which i kept in my drawer! and of course my pc is gone now. The most bloody thing the robbers had done was to steal our coffee, milo and everything at our pantry!!! Sakit jiwanya!!! Nasib ada one pack of Ali Cafe for us to drink!!

So like that lah what happend today!! I won't be able to online for these 2 days or at least until our notebooks arrive either tomorrow or this friday! Imagine 10 desktop computers and 1 laptop were gone in a sec last night!!
I will still online at home tonight, but i don't think i will leave any msg to any of your blog. I will read each of your posts, but no comments lah!! :( Now, i have to think about all my lost works. Aiyaaa!!!! How lah to do everything when the cpu was taken too..all my works was there and not backed-up yet!! BENCI LAH!!!!! I hope the robbers will rot in hell!!!!!Bastards betul!!!!!!!!!
A word of advice here..everybody should be careful from now on..! So many cases had happend in our area now...! Even the Big Novel office was broke-in recently!!! So guys out there..be extra careful ya!!!!

40 comments:

Mell_f said...

I feel sorry for that :( Punya teruk the robbers.

Little Inbox said...

Oh my goodness! I can't imagine how your office become....Somemore this is the second time. Should ask your boss to built an extra hard and strong dinding, and install an alarm too...
Well, after you all got your notebooks, must bring back everyday lo.
Milo, Nescafe also kena curi? Teruknya...The robbers are so greedy!

Kobie Vanessa said...

halalallaalaa punyala teruk ofis kamu dikerjakan olh tu pcuri siyall..sampai pecah2 lg ba dinding ofis, mmg pncuri tahap dewa suda ni,ee..kin panas o kan Kadus! sempat laie mkn oren tu..batul2 la ni pncuri o, klu ada CSI yg mcm di tv tu, suda kana tangkap tu o..sabar ja la ah..

-Gina G- said...

I hate the robbers, kalau drg curi my laptop will all my work sy makan drg tu...sian u KM..sabar2..

Choc Mint Girl said...

Menakutkan oh! Ntah berapa ramai ni perompak gila ni! Mo tukar feng shui suda ofis kamu ni sebab ada seja bad luck. Mo simpan CCTV bah di ofis kamu ni.

izanazuani said...

bikin panas tu perompak. kena sumpah la dia accident time mau pulang... baru dia tau kalau kena langgar lori...

mo said...

oh dear ... Sorry to hear that..

LxndreaSB said...

bah nanti what comes around goes around. mesti dorang kena balik nie. so sorry la for the loss.

Wel^Beiolman said...

walawei...ni baru la pencuri tahap tapir..haha..kalu ada katil sempat lg tidur tu kali sana...bsuk pg bagn p masak p mandi baru keluar..haha..pity u mama....

Ratu Syura said...

kadusmama!! omg!! teruknyaaa!! lama sudah din come here.. ingat mau happy2 comment on ur posts skali tgk ini pulak! aduhh.. kesiannya ko! hopefully everything gets settled soon.. *hugs*

Joyce said...

Odoi dogo...sampat lagitu makan oren...ciss!!

Lab papa said...

Kadusmama,

I'm so sorry. Aiyo, teruknya. So your personal belonging yg kena sapu is your pda saja ka kadusmama?

Sempat makan oren lagi means derang buat kerja rilek jak kan. Teda pak guard ka or at least itu CCTV?

AZA said...

alamak..so sorry to hear bout your office. can you guys install an alarm system? it is worth it.. my sis punya apartment pun baru2 kena rompak. laptop dia yg dia baru beli habis kena rompak. unfortunately i don't know where in KL she lives, but i wonder if it's close to where you work.

Hombidai said...

kdmama - looks like the wall is only made of gypsum/ plasterboard board.. is it? no wonder dorang senang merompak

if that is so, the company should have constructed a brickwall, since it has happenned before... anyway i am just guessing based on the pictures

sorry for the lost - personal and work items...

Mimi said...

OMG!!! Second time??? Mangkali robbers yg sama juga oo kan?

Gallivanter said...

Dang! Lucky you had that safe!

emelda said...

waaaaaa...the robber suka betul kamu punya office kan? Kesian oh... si Bill mesti binggung sakit kiwa kan now? siannnnnnnnnnnn ..eh bill is the boss kan?


what a mess man your office...adeh deh...i believe these few days will nly be spent on cleaning the office area...

msLabadin said...

dishhh!!! 2nd time!!! kasihan u all... so so sorry!!!

belleOFranau said...

dui..bkin panas....
cubaan tul ni KDmama...
makin bertimbun kerja ko...
trpksa bt kerja2 yg dah save dlm PC 1 kali lg...
2 kali kerja ni....
dui...apa2 pun..take it easy....plan2 bt balik tu keja2 smua...siap jg tu...

@dR3h said...

2 kali sudah? most probably mesti the same bas**rd. teda cctv or guard ka your office? my office pun was broken into a couple of months ago.. funny thing is, ada pak guard bah d sini ni tapi dorang cam buduh jak ndak sedar.. abis bilik pengarah kena selongkar.. dari pc sampai blazer pun dia p curi jugak.. pantry jangan cerita la.. abis tu mug, sudu, milo2 nescafe gula semua dia angkat.. bikin sakit hati oo..

Kadus_Mama said...

Alamak!! banyaknya comments!!!

mell_f ~ Iya bah!!! i'm sorry for ourselves too.. :(

little inbox ~ yeah its true our office dinding not strong, but our factory dinding is strong ohhh!!
The robbers are sure greedy robbers..

kobie vanessa ~ iya bah!! melampau betul oh tu perompak!! siap makan limau lagi tu..

Kadus_Mama said...

choc mint girl ~ ntah lah cuz..sia rasa memang ramai lah sebab kala 2 orang mana bulih angkat tu safe yang 200++ kg tu!!

izanzuani ~ Hmm..puas sudah sia sumpah kemarin..hehee

Mo ~ hi mo!! thanx for dropping by in my blog!

Kadus_Mama said...

lxndreasb ~ Yeah!! I hope karma will get those robbers one day!!

wel^beiolman ~ an ko main2..pencuri profesional tu..

ratu syura ~ Iya..lama ko nda menjenguk sia kan..hehe!!
I hope everything will be ok too..penat di opis bepikir pasal keja nie..

Kadus_Mama said...

Joyce ~ jan ko..siap makan biskut kami lagi bah!! kurang asam kan!!!

Lab papa ~ iya..nasib baik my PDA jak yang hilang..yang..teda juga benda berhaga sia kena ambi..

aza ~ yeah! all the alarm system and cctv will be installed soon..! cannot afford to get rob again!

Kadus_Mama said...

Hombidai ~ Actually kan kami punya office nie dalam factory kami bah..not easy mau masuk dalam factory..tapi telampau campin tu perompak..
will post my other pix nanti!!

mimi ~ sia rasa robbers yang sama juga..but this time dia bawa geng yang ramai lah..

Gallivanter ~ yeah!!we are lucky to have that safe..

Kadus_Mama said...

emelda ~ iya bah!! macam tau2 saja dia opis kami nie banyak barang boleh di curi kan..silaka tul..
Sudah siap kami kasi bersih opis..hehe banyak kami punya workers yang tulung kasi bersih kan..

maslabidin ~ iya lah..apa bulih buat lah!! sabar sajalah dua tiga hari nie..

belleofranau ~ sekarang ni..sia tengah buat balik apa yang urgent dulu..especially info for site..
memang pening juga lah mau pikir..tapi ok juga bah sia rasa nie..

Kadus_Mama said...

adr3h ~ Patutnya ada cctv bah opis kami nie..tapi napa hari tu nda jadi pasan..nda tau napa..
kopi kami kena curi, tapi yang heranya..robbers tu nda pulak curi key-phone toshiba kami yang harga beratus2 tu..bukan 1 saja..lebih 15 biji phones tu..ganjil kan??

chegu carol said...

omg! thats really terrible! and ini kali ke-2???....ishhhh...habis bah kan tu dinding2 semua picah durang buat...ntah apa pnya tools lah durang pakai mo kasi break in tu...

Ornest said...

Sampat makan lagi ah.. bikin maradang sekali. Teda maklumat sulitkah dlm PC ko tu KadusMama? Klu ada laptop baru sdh, ko kasih masuk dalam tu safe spya ndak kana curi lagi lain kali :)

Nora said...

Hi Kadusmama,

I think your boss should change or install a hi -tech security systemlah.. 2 kali in a year is worst enough. This is clearly an inside job. Maybe somebody/ security guard that use to come in to your office?. Sebab, macam dia tau-tau ja mana kena simpan itu duit dan other valuable items.

My deepest sympathy.

Kadus_Mama said...

chegu carol ~ itu lah!! Last time kami kena robbed was in feb march sia rasa..lupa sudah..but i did blog about it juga..masa tu ko belum kenal sia lagi kali..hehehe!!
Pasal tools tu..hmmmm..masuk opis kami dorang pakai geragaji saja bah..bukan susah mau kasi pecah tu dinding..but masuk factory kami tu yang dorang campin..gila eh..

ornest ~ ah ko nie..teda lah bah yang sulit2..suma pun work related punya dokumen..itu pun kalau confidential punya file suma password protected juga bah..nda juga sia worry pasal tu sebab the pencuri need to break at least 2 password baru dapat masuk my file.. :)

nora ~ Hi to u too nora..sorry for not visiting you for quite sometimes already..
I suspect it was our x-general workers who mastermind the whole job..though our office is not equipped with high tech devices, but still, its not easy to break-into the factory..the robbers were quite good actually..

Kadus_Mama said...

-gina g- ~ eh..tetinggal pulak ur comment..if i dapat tangkap tu pencuri kan, bukan lagi sia makan..terus sia cincang and kasi makan daging tu orang sama ikan di laut..

Nick Phillips said...

Oh my god! That sucks! I hope they rot in hell. Kopi and milo also they curi. Really desperate aren't they?

elcynthia said...

ohh my... teruknya. mmg sakit hati betul bah dgn pencuri ni. mcm ndak takut masuk H**L saja. early this year, rumah sa pun kena masuk pencuri. habis semua jeweleries sa dia sapu. walaupun ndak banyak..sakit hati juga oh! paling sa marah dia ambil wedding ring saya (dgn hubby punya sekali) and my most beloved limited-edition punya rantai!. ai... kalau sa dapat itu pencuri... 1000x ketuk kepala dia pun sa tidak puas hati oh. sakit hati betul!!!!

T, mcm ada tu kan boleh install security yg kena pasang dipintu. asal ada org tempted mau masuk tanpa kebenaran, dia otomatik alert polis. sa pun ndak pasti lah apa nama dia. hoho!!!

dZuHRiAh said...

wah.. even coffee, milo pun angkut ka.. speechless..

Nessa said...

OMG! OMG!! Ciss, cilakak punya pencuri... they WILL burn and rot in hell, dat's for sure!!

Pity your ofis abis kena kerjakan, sampai dinding pun berlubang! Teda security camera ka di sana? Eh, ko punya area ni di mana ba?? Sibuk suda ni mo tanya soalan. Curious ba :)

Tapi nasib baik tu pencuri inda datang masa ofis hours.

Kadus_Mama said...

Nick Phillips ~ What to do..kopi and milo nowadays are very expensive you know..at least this robbers have a month stock of drinks lah..

elcynthia ~ alallaa!!! sorry to know about your losses lah!! punya lah kurang asam the pencuri kan!!!
After this, ntah apa jenis security system boss mau install lah..harap bukan yang bidak2 punya lah..

dzuriah ~ Jan lupa, they even ate the orange and our biscuits too..

Kadus_Mama said...

Nessa ~ me also hope the robbers will rot in hell! celaka tul..!
I'm working somewhere in Sg.Buloh..notorious place bah nie..banyak perompak!!

Adora said...

Huh sempat makan lg ah tu pencuri, pnya lah... teda CCTV ka ofis kamu?

Blogger said...

+$3,624 PROFIT last week...

Receive 5 Star verified winning picks on NFL, NBA, MLB & NHL + Anti-Vegas Smart Money Signals!