Oct 16, 2008

Robbers on strike again!!! Crazyyyyyyyy!!!!!

*******Click here for the post of last last week robbery ******

Last night was the exact 1 week our office was broke-in last week, and..the robbers came back again last nite!! Jeez!!!!!!!! We haven't even set-up all the security system (Alarm + CCTV + Grille) and they came to our office again!! Aiyooooo!!! Why ah???? I know our office is very nice lah.

This time, the robbers came empty handed lah! Padan muka! As all of us are using notebook already, the robbers have no more computers to cart away. And funny is, they didn't even steal our Ali cafe tea, nescafe, milo, horlicks, aik cheong coffe, white coffee and others at the pantry. This time nothing is taken.

So the conclusion made, the robbers must be an insider! *sigh* Everybody lost their mood to work already but at the same time we are gleefully smiling as the robbers didn't get anything this time!!!! HAHAHA!!!

37 comments:

★ Kobie Vanessa ★ said...

Aduiiiiiiiiiiii kadus, mesti perbuatan insider ni!!hehe tp padan muka dorng nda dapat apa2 dis time, msti kctau bos pasang cctv suda ni eeee!!teruk o tu pncuriii

Adora said...

Wah!! Ada second attempt jg ah. Iya la sure perbuatan insider atau dia yg jd dalang. Udui kasian, dia pok2 tu notebook laitu..

Gallivanter said...

OK, now it sounds like it's NOT an inside job. Because if it was, the robbery wouldn't have taken place as the "thief" would know the contents.

Either that, or this is simple to throw off the police investigation....

Nick Phillips said...

Your ofis got clearing out sale kah? LOL!

On a serious note, crazy la this robbers. Twice in a matter of one week is getting a bit too much la. Glad nothing was taken this time ...

maslight said...

Astaga punya men rusak sampai gitu. Adakah strike same place twice. Ada urang anti office ko ka ni? heran se. XD

Princess_Sabrina said...

Stupid juga tu robbery. What is the actually? Maybe they know that u all bought new notebook, so dia pok2 la mau ambil tu..

Poor robbery.. get a better life lah!

Me rasa this culprit like ur office bah. tulah dia selalu datang...:)

P/s: KD, lawa siot your office..:)

Princess_Sabrina said...

I meant, what is the motif actually??

sweetie~ said...

wah bukan robbing lagi ni mau vandalizing saja....mungkin nda puas hati sma boss kali ni....huhuhu

Nessa said...

Either the pencuri itu btl2 bangang atau totally brainless. Adaka mo datang pi rompak kali ke-2??! Ba, capatla kasi set up the kemera, mo tingu muka2 ensem perompak otak geliga tu... hehe

Misti dia aim tu safe box baitu sbb haritu diorang inda buli buka kan :)

chegu carol said...

LOL! Clearing sale bah si Nick ingat....


And yeah, brangkali durang teingat2 itu safe box bah tu...hehehe

but it looks like a job of someone unprofessional lah...

glad nothing to valuable was taken except that ur boss has to spend money in fixing the walls.

Wel^Beiolman said...

adei..lagi ka kadusmama..adakah..suda kena mustahil bos nda mau pasang CCTV ka...adadadadada....nasib lagi la...ni mcm suda kana mark tu opis kamu kan..

izanazuani said...

geez... this is real scarry oh... they must have forgotten something inside bah...

Nika said...

eeeii... teruknya. Jangan2 tu pencuri yg dulu jg sbb tau tu alarm system belum berpasang.

Shemah said...

Ya I agree with Dan! Kalau insider, they would have known that there were nothing in there already, right?

Anyways, ndak tau lah.. gila sudah tu robbers.. do you think it was the same set of robbers or just coincidentally kena rompak twice??

urang ranau said...

inda pandai penat2 itu pencuri, mcm mo taruk gam tikus ja di entry pintu opis ko, taru perangkap ka mcm tu perangkap binatang..pencuri = animal...betul2 kapanas pula sia tp keteh juga inda dpr curi apa2 kwang3..

Choc Mint Girl said...

Kalo bukan the same robbers, mesti copycat punya ni! Orang dalam la...

Or the robbers came back for the huge safety box yang susa mo buka tu!

Or vandalism!

Anyway, glad kamu suma ok. Kalo ada orang stayback time tu???? :o

Ornest said...

Silap2 dorang pigi pasang hidden camera di tmpt kamu tu KDMama... Tingu2 kama di jamban kamurang, manatau dorang pasang sana :D

Atau pun, saja2 dorang mau kasih tunjuk ofis kamu tidak secure? Sanang2 kana pacah masuk. Tiada pihak yg tiba2 menawarkan security related pya servicekah sm kompeni kamukah? Klu ada, boleh disyaki tu ;)

Mana CSI KL ni?

mom2ashleyaidan said...

My goodness! again??? can't be an insider job because if it was an insider...that person would know that they'd be nothing to take. Anyway....too bad for those scum bags..

jew said...

hmmm...i don't understand...mana pigi kamurang punya pak guard?don't tell me your company doesn't have one?

Xander Qruze said...

adeei...punya lah teruk org sekarang...I don't think they'd stop even if there's a police-station a few meters from a 'marked' area. sot2 btul eh dorang!...

Little Inbox said...

aiyo, why like that one? Teruknya...

defoo said...

Hmm, kasian juga ni tau. Cepat2lah kamu bikin balik tu pintu. Samalah ni time raya rumah sy di KL kena pecah, x patut berlaku ba sebab tpt tu sepatutnya dulu dijaga dgn rapi, guard selalu round but then i think ada problem with the management.

Kadus_Mama said...

Alamak!!!!!!! Banyaknya komen!!!

Kobie vanessa ~ Memang mau pasang sudah CCTV bah tu..tapi bulum sempat pasang lagi, sudah kena rompak pulak! hahaha bodoh punya perumpak!!

Adora ~ ntah lah..now i doubt that the robbers were insiders pulak..macam orang luar jak tu..

Gallivanter ~ Dan..polis cannot harap lah!! Last week..when we reported about the robbery in our office, sempat lagi the police minta 'ongkos'. How la??

Kadus_Mama said...

Nick Phillips ~ HAHAHA!! No sale clearing lah!! I don't know the robbers..maybe our office is just too beautiful, they thou we keep lots of valuable stuffs here??

maslight ~ Uii!! this one is still ok compared to last week punya robbery..at least now, teda benda kena ambi and they didn't mess our office..

Princess sabrina ~ Not sure what they want actually?? Maybe they thou we keeepppp million of $$ at office

Kadus_Mama said...

Sweetie~ ~ sia rasa tu perompak mau curi barang saja bah tu..nothing to do with our bosses..

Nessa ~ ini lah bah masalah si pencuri nie..belum pun kami pasang kamera, sudah dorang rompak lagi balik..kurang asam tul...kilang kami besar kan, jadi takes time sikit mau install suma tu cctv sia rasa..

chegu carol ~ Iya!! tu perumpak macam dia gerigitan saja dia tia dapat masuk..terus dia p kasi lubang2 tu dinding bah..buruk tul kan..

belleOFranau said...

mmm..dari awal lagi sy jangka ni mesti insider..bab takkan lah mau mencuri sampai 3in1 cofee pun dia tau mana kana taru...em~em~em~..sy rasa perkerja2 sana juga tu....

Ethel said...

ZOMG crazeeeee!!! I think you guys should start building walls made of besi lah. Hahaha!

GregChai a.k.a. teekay said...

OMG, something not right, capat-capat pasang CCTV, barang hilang atau rosak buli ganti nanti jan sampai nyawa hilang , not to scare you looks like this time suda macam inda kana ni...take care Kdmama.

@dR3h said...

scary jgk the perompak.. just be cautious la k.. Take care ty.

Kadus_Mama said...

wel^beiolman ~ Adehhh..bukan boss nda mau pasang cctv bah tu..tapi, nda sempat ambi tindakan sudah kena pecah masuk..sebab kawasan kami nie luas sikit..terpaksa mau ambi masa sikit lah..

izanzuani ~ ntah lah..mengkali juga ada barang tetinggal..tapi teda pulak barang kana ambi nie..

nika ~ itu lah..macam tau2 saja si perompak kami punya alarm system belum kena pasang lagi

Kadus_Mama said...

Shemah ~ I cannot guess this time lah shemah! could be the same robbers juga..susah mau guess..

urang ranau ~ itu lah!! keteh sekali kan..apa barang pun nda dapat kena ambi this time..

choc mint girl ~ maybe juga dorang datang for the safe box juga tu..maybe dorang bawa advance tools lagi kan??

Kadus_Mama said...

Ornest ~ Nah!! ko cakap kan..terus baru sia teingat..memang ada satu security company keep chasing us suruh ambi dorang punya service!! Bah..bah!!! mengkali dorang tu kan..???

mom2ashleyaidan ~ maybe they are outsiders too..! not really sure..!

jew ~ Nasib pak guard kami teda di luar..if dia di sana luar tu..lagi lah!! hari tu ada percobaan mau rompak..satu worker kami kena pukul sampai pengsan bah..i think thats the same pencuri lah yang hari 3..

Kadus_Mama said...

xander qruze ~ I agree with you..! even there is a police station 100m from our office, i don't think it will deter the robbers to do their dirty job..!!

little inbox ~ ya lah!! very teruk oh!!

defoo ~ sudah fix juga dinding kami tu! now tingga mau pasang alarm + grille + cctv lagi..

Kadus_Mama said...

belle of ranau ~ ntah juga tau! mungkin bukan insider juga nie.. :( harap teda sudah lah kejadian lepas nie!

ethel ~ berat bah kalau besi! hehehe nanti dia curi besi untuk jual besi buruk pulak! ekekee

gregchai a.k.a teekay ~ memang kami berhati2 sudah nie sekarang! tia lama lagi sampai sudah tu grille besi

Kadus_Mama said...

belle of ranau ~ ntah juga tau! mungkin bukan insider juga nie.. :( harap teda sudah lah kejadian lepas nie!

ethel ~ berat bah kalau besi! hehehe nanti dia curi besi untuk jual besi buruk pulak! ekekee

gregchai a.k.a teekay ~ memang kami berhati2 sudah nie sekarang! tia lama lagi sampai sudah tu grille besi

Kadus_Mama said...

adr3h ~ Iya bah herda..!! mau jaga2 lah nie..!

Poppet said...

gerenti insider.. bcoz drg tau yg alarm belum kena pasang..

anyway apa tu polis malaysia ckp.. ada ambik cap jari? atau drg dtg pi tinguk ja lepas tu buat laporan? tu la dia CSI PDRM.. tapi tell u, klu sama-sama polis yg kena robbed rumah drg, abis semua dia ambik cap jari tu.. and in 1 week dpt sudah tu pencuri ( tis really happened, jiran sia sarjan mejar...dan rumah dia la yg kena robbed tu...and in 1 week they got the robber sudah.. nice right? )