Aug 18, 2008

Two annoying things..

It is 7.05pm and i'm soooo thankful my day has been great so far. I was a lil' bit busy with work in office, but hey! I'm not complaining. Monday is always a busy day to start with in a week. However, there were this two things that annoyed me very much and kinda spoilt my day.

No.1 - Stupid people who send this kind of sms to other people number. I received many of this type of smses before and geramnya with this people. There was this one sms sent to my phone which sounds like this; 'Hi Liza, jangan lupa hantar sms ke 3#### ya. Banyak tu aksi panas celebriti yang aku ceta hari tu.' DUH!!!!!! Firstly, my name is not Liza, and secondly I'm a woman..if i really need those 'aksi panas', better find it in L*meW*ire kah...Ar*s ka..free some more!! True or not..Really hate this kind of msg especially when I'm driving. Thought it was an urgent msg kah, sekali tingu, CHIS!!!! Stupid msg only..

No.2 - My hand is getting this rash.Ayooooo!!!! Don't know what happend, but this rash is kinda itchy and appear more on my body when it is hot. I'm old already lah..takkan lah still got heat rash?? *sigh*

So like that lah..thats the two things that annoyed me soooo much in my good monday! Now, want to balik rumah already!! Heheheee very late already oh!!

19 comments:

urang ranau said...

annoying oh kan..klu sia, nda mau sia mo waste even 2 cent to reply to those sms..mengkali klu sinang sia reply Fu#k u mengkali..hehehe mcm tu email dpt harta dr nigeria, africa..sia reply balik yg budu2 tu kalau sia ada time. terus inda kana reply..

Lab papa said...

Iya bah, bikin geram. Tapi kasi delete ja lah. Buang karang mo geram2 kan kadusmama.

Rashes? Sebab panas? Stress? Allergic? Jan ko garu2 ah nanti tekupas2 pula kulit cam cerita jombi hehehehe

Hombidai said...

kdmama - lama nda memgomel di blog ko nie...

yupp. sia pun slalu dpt, tapi sia delete ja. yg paling siok kalu dpt yg mcm ' you have won RM3 juta etc. sila call etc'... kadang2 bikin ketawa. dpt a few times mcm tu..

i wonder how they get the numbers. i know they do it randomly but how on earth they can get that?

Kobie Vanessa said...

hehe..mcm sia la tu terima email dapat berapa juta euro, gila, sikit terpedaya hahah!!

Maybe u allergic to something o, kadang2 habuk pun can cause rashes juga

Mell said...

Sy pun selalu kena tu rashes sini office,but bukan heat rash la. Time sejuk2 la selalu kena, tu la sy jarang on aircond. My rashes mcm peta2 tau, pandai mau kembang. Bikin takut kan. huhu

mamamia said...

eee bodos btul durang tu yg suka2 ja htr sms yg ntah apa-apa...abaikan sj bah

rashes? hmm..maybe ko ada handle something yg berhabuk..

papajoneh said...

every 2 days alternately, got the same kind of sms.. saya pun boleh jadi alice, marylah.. entah apa nama lagi. i just delete.

part yg rashes tu.. kena jaga. hope it won't stay long. bikin kacau juga tu.

hope your day today is good :)

Kadus_Mama said...

urang ranau ~ haha!! sia nda reply..but kasi delete saja..sia geram pasal sometimes distracting bah masa driving dapat sms then sekali buka, bodoh punya sms pulak!!

lab papa ~ sangat bikin geram!! Memang kena delete forever pun tu..
Hehee..ko nie macam jombi pulak..kali kena panas bah nie..

hombidai ~ iya!! lama ko tia datang mengomen kan?? :) Selalu sia dapat sms menang duit yang konon dari petronas..ahaks!! bodoh sekali

Kadus_Mama said...

hombidai ~ telupa pulak mau jawap the last question...sia pun bepikir mana dorang dapat our number..nda kan main tekan2 the number saja kan???

kobie vanessa ~ hahaha!! iya bah kan..bikin tensen eh!!
sia teda allergic juga..but like lab papa say..mengkali kena panas bah nie..

mell f ~ HUH???? Ko kena rash masa sejuk???? Wah!! lagi lah bikin takut..

Kadus_Mama said...

mamamia ~ hehe!! memang di abaikan!! tapi bikin tensen kan..ada2 saja keja bodoh dorang nie!!
Mungkin bukan habuk juga nie..mungkin juga pasal cuaca yang berubah2 panas nie..

papajoneh ~ hahaha!! so u also jadi girl kijap lah ah..
I already sapu my hand with ntah apa ubat tu.. :) My son punya heat rash cream, now hilang sudah tu rash!! nasib baik..
So far..my day has been good..busy sama keja..but still good! :)

Nick Phillips said...

LOL! I've received sms's like that before too and sometimes I wonder how the heck they got my number la ...

Hope the rash has gone away by now ...

Kadus_Mama said...

nick phillips ~ i wonder about that too..hehe
the rash is gone now..thanx to son's rash cream.. :)

chegu carol said...

Just last night, hubby and i tebangun dr tidur psl ni SMSes from my hubby's hp. Sekali check, yg tu 'Tahniah,anda telah memenangi..bla..bla" Chis!

Memang bikin panas esp kalu time2 ko mo relax, sekali tu kena kacau SMS yg bukan2

Choc Mint Girl said...

Ya! Benci sya sms camtu. Memang buang masa, ingat kan urgent. Then, time syok2 tdur sekejap jak tadi pun boleh tebangun sebab sms yang bukan2 masuk and geram betul sebab kasi abis battery handphone sya jak!

Kadus_Mama said...

chegu carol ~ thats my point here..dapat tu msg tia apa..can delete any time..but sometime mengacau kan?? kita tidur pun bulih tebangun be'coz of that..

choc mint girl ~ tu lah tu cuz..kadang2 masa driving pun sia terpaksa kurik beg mau check the sms, sekali tingu?? chis stupid sms only..
memang kasi habis bateri phone jak kan?? hehehe

Ornest said...

makin canggih bah org skrg ni... dulu spamming terhad kepada email ja.. skrg melarat pi hp sdh.. Klu org hantar sms mau berkenalan, apa macam TT? bulih dilayan kaitu? hehehe

Kadus_Mama said...

ornest ~ mau berkenalan?? Hahahah!! ko nie bah..teda masa sia mau melayan orang2 macam tu..

Poppet said...

yg sms menang duit tu, ada one time, i think my amah 1st time dia dpt tat kind of sms, sia smpi rumah ja dr kerja, trus dia pi tanya sia pasal tu sms.. dia siap sudah kol tu no and tanya.. tu org kunun ckp kasi no. akaun maybank, my amah ckp dia manada akaun maybank, tu org suruh buka akaun juga and jgn kol , sms ja tu no hehehe.. sia ckp to my amah, jgn picaya la, tipu ja semua tu.. nanti dia ambik duit dr bank ko tu sia ckp.. my amah dgn inocentnya ckp... iya?.. mengkali dia frust yg dia sebenarnya tia menang apa2. skrg ni mcm2 sms yg pi phone kita kan.. i wonder if the service provider sendiri yg jual our phone no to these ppl... or ada org yg kerja di service providers ni yg tukang supply no.

Kadus_Mama said...

poppet ~ wah!! if you didn't explain ur maid pasal tu, mesti dia kena tipu sudah tu kan..bahaya juga..
Sia pun tepikir juga how on earth they get our number..must be inside job tu!