Jun 27, 2008

Beauty MakeOver for KaDusMama




Ok!! KaDusMama is officially crazy today! hahahaha This is my 4th post for today, and I'm still not done with my post for today. Nevermind..nevermind..! At least I'm happy right now.


This 4th post if for the lady out there who wants to have a beautiful photo without having to wear any single make-up. I was blog hopping from my friend Lolyta and she is doing a make over for herself. Hehe I thought I just want to give it a try, sekali too syokkkkkk pulak editing my photo until I forgot I still have work to do! Hahahah...shhhhhhh!!! Don't tell my boss lah..


So, what you think of my edited photo?? Nice or not my green eyes?? hahahahahah!! You must be thinking Kadusmama is a vain woman kan..?


Ok..ok! Whoever want to do a make-over to yourself, do visit this SITE. Male, female..all also can..jangan malu-malu! After you are done with the make-over..do post your photo in your blog..! I will give a comment!
Enjoy.....

10 comments:

Lab papa said...

Didn't I commented somewhere in your post about digital touch up by photoshop hahahah...you really did it. Well, if you ask me, I prefer the natural you!

Kadus_Mama said...

lab papa ~ Hahahahahaaaa!! Sebelum ni sia tia pernah lagi p touch up my photo..baru hari ni sia tau ada site mau kasi santik photo..lucu bah sia tingu mata sia hijau! akakaka
Aiseh..you prefer natural me kah..ok..ok! The real me, sia nda juga pakai make-up macam tu bah..heheee

urang ranau said...

kadus mama, cantik itu mata hijau,tp sia takut2 nnt ko ter jadi hulk. hehe nda bah main2 ja, sia pun rasa bagus lg gambar ko yg natural..natural beauty la katakan..hihihihi..tingu la kalau sia suda ok, sia pun mo buat pshop gambar sia..(kasi jadi lawak)

Wel^Beiolman said...

sia ingat kacukan mana tadi..gila la wei..buli tepikat ni hati..haha...

Hombidai said...

kdmama - huhu.. kalu sia touch-up gambar ko.. sangat ngam kalu ada tu spot bulat kaler pink di kedua-dua pipi ko, kasi besar2 itu bulatan.. and itu hidung pun kasi bulat juga.. kaler merah ngam..(hmm... ya.. betul apa yg ko fikir...hehehe)

(ahahaha.. jan marah.. saja buat lawak since ko sakit.. laughter is 'really' the best medicine)

Kadus_Mama said...

urang ranau ~ ahahah!! hulk?? matai nie jadi green man..
ko cuba lah lain kali! siok tu mau edit2 gambar..tapi bulih kasi pakai makeup jak..nda bulih kasi edit the ori feature..

wel^bieolman ~ kacukan?? ahahhaa!! mata hijau kan?? :)

hombidai ~ adeh..jan lah bah kasi jadi sia clown..nanti..anak sia takut sama sia.. :)

Hombidai said...

picaya lah kdmama, anak ko pasti suka... ko pandai2lah kasi kiut miut muka mcm mcD punya clown.... ahahahahu

(teringat satu masa jadi clown untuk budak2 kindergarden.. ntah camana itu kawan kasi solek, bukan jadi clown tapi jadi monster!!! patutlah dorang nda mau kasi sia cermin & then ada saturang budak menangis bila sia pi cuba main2 sama dia.. ahahaha)

Kadus_Mama said...

hombidai ~ anak sia takut sama clown! hehee
ko kena kasi jadi monster??? hahahhaha punya lah kesian..

Nick Phillips said...

Oooo, I wonder if I could touch up my face to look like Clive Owen or maybe even Brad Pitt ... LOL!

Kadus_Mama said...

nick phillips ~ hahaa!! probably you should give it a try? I bet it will fun to change your look..don't forget to change ur eyes to blue color! LOL!!!