Apr 2, 2009

I was fooled again this year!!!! Celaka!!!!

Today, 2nd of April 2009, kaDusMama woke up with her right eye swollen and it is obviously rivals to the katak puru eyes back home..!! She was wondering how on earth her eyes can grow soooooo kembang for no apparent reason!! So she pondered about her pathetic condition the whole morning and there was only one thing could caused her eye to be katak puru eyes, and it was probably due to the PAIN KILLER she took last nite!! DARN!!!!
Ok! Ok! Enough with a very formal essay to write this post…! Hehee My right eyes is swollen and I’m not really sure what have caused it. What I remember, I took a pain killer at 4am due to the killing headache I was having last nite. When I tried to wake up this morning, my eyes refuse to be opened..and I thought I was still sleepy that time. Only when I went into the bathroom I noticed my horror state as my eye was bulging. Hehee not that it bulged like it was going to pop out lah..just kembang-kembang like that lah.. Bengkak or not, I still have to work, and punyaaaaaaaaaaaaa buruk my eyes now..!!!! Now…I’m wondering if a pain killer can cause ones eyes to be swollen???? Any idea???
Other story..! Yesterday was ‘April the Fool’, right??? Anybody play a nasty prank to your friend?? Or got fooled by your friend???? Hehee Well…I was fooled by my brother-in-law…!! So celaka punya orang!!!! HAHAHAHA Imagine he called me at 1.20am in very stressed and worried voice like something bad had happened..here was our conversation :
Phone ringing. *Love story by Taylor Swift ringing tone*.
Me : Hello????????? (For goodness sake, it was 1.20am!)
BIL : Hello..Ty!! Ko sudah tidur??? *sad
Me : Belum..sia tingu movie. Kenapa??
BIL : Pasal kakak ko.
Me : Napa...kamu begaduh lagi? (heheee..they fought before )
BIL : Bukan…dia bulum balik rumah lagi sampai sekarang.
Me : Ai???? Napa dia nda balik??? Kamu begaduh????
BIL : Tidak..sia pun nda tau mana dia. Tadi sia mau pi ambil dia lepas kerja. Tapi bila sia sampai sana, teda dia sana..
Me : Ko tia phone dia?? *worry*
BIL : Ada. Tapi dia nda mau sambut.
Me : Kenapa juga sampai macam tu??? Ko ada marah dia ka nie??? Apa lagi ko buat this time?? *hahahaa..jahat bah accusing*
BIL : Teda apa-apa sia buat. Ko tulung lah sia..ko phone dia. Suruh lah dia balik rumah. Kesian anak-anak tunggu dia. Sia pun masih tunggu dia lagi nie.
Me : Ish! Kamu ni..ada-ada saja..! Bah ya lah..sia phone dia sekarang lah..
BIL : Bah..tankiu ah..suruh kakak ko pulang rumah ah!
Me : Bah! Ya lah!!!!
Dialled my sister number... *tooot….tooot.* toot…..tooot*
Sis : Hello…*suara baru bangun*
Me : Uiiii!!! Mana ko nie??? Napa ko nda balik rumah?????
Sis : Huh???? Apa nie??
Me : Ko begaduh kah sama laki ko?? Napa ko nda balik rumah???
Sis : Astagaaaa....si B*** kasi April Fool ko tu!!!!!
Me : *baru ingat it is 1st April* KURANG ASAM!!!!!!!!!!!!
Sis : Hahahaaaaa!! Sia sini rumah tidur-tidur nie. Pukul berapa sudah oh???
Me : Silaka!!!!! Jaga si B*** tu!!!! Buduh!!! Bikin takut urang saja...suda lah pkl 1 lebih pagi sudah nie!!!
Sis : hahahaaaa...ko kasi kana dia lah balik!!
Me : bah!!! Jaga dia tu!! Silaka betul!!!!!! Bah ko pi lah tidur..sia pikir dulu idea mau kasi kena dia nie!! Heheheeee
Sis : Bah!! Ya lah!!!
Now!! I really hate when people play a prank on me..what more in the middle of the night. Do you know how sickening is that??? I was really terrified to receive a call in ‘not so appropriate’ time.
But if you think my BIL is terrible, you should read my last year April fool’s story, I was fooled on April Fool!! It was even worse than what my BIL did. Can you imagine my dad play a prank on me, my sister and even my Aunt???? It was the craziest prank somebody had ever done to me. I’m not going to tell you what it was..heheee Go and read it yourself..!!! Heheeee
So how about you guys??? How was your April Fool Day????

24 comments:

Mimi said...

sya pun kena oo!!! jam 11:00 p.m lagi tu... hehehe

Ida Athanazir said...

didn't get any call though, but Felicia fooled me. I really thought she won a car!

JPP Papa said...

Aduh.. 2nd time commenting ni. Hilang comment awal. :(

Anyway, bikin takut juga family kau ni. april fool yg bikin heart attack. especially yer naughty dad.. atuuuukoiii..

jppmom said...

pandai laki sia ckp april fool kin heart attack yea, LOL...dia lupa apa dia buat to me last year!! Anyway, ko kasi kena balik tu org yg fool ko tu...tiada benda lain mo buat bah tu

sweet-girlicious said...

glad..i never get this april fool yesterday..hehheh

Mell_f said...

Nasib baik teda org kasi main2 sy time april fool,kalau ada sy mgamuk oo..kehkehkeh

Tapi fun ba ur family,hebat2 trick mau kasi kena time april fool. sy kagum :D

Kay Stanford Jr Kastum said...

My sis sms'ed me.. "I'm registering for marriage today!" and i was like ah?? Kau sudah kasi tau parents kah ni? Why how when??? etc etc !@#$%..h ah ha!

Choc Mint Girl said...

EEE!!! Sya pun nda suka tu kalo pasal sms atau phone calls yang bikin buat sakit jantung!! Nanti betul2 pun nda kana picaya sudah... This year teda cerita menarik pasal April Fool... suma pun BZ hehe...

♥ AnnieMing ♥ said...

hahaha.. ty.. itu baru la hebat.. dulu tym couple2 ada jua my daling kaC aprilfool sa, diabilang dia masuk hospital sebap dia kena tindih tangki.. haha gila.. nasip baik sa inda direct p hospital..

but dia betul2 pi hospital la on dat day, visiting his sister yg baru beranak.. cis..

KaDusMama said...

Mimi ~ Apa yang ko kena kasi April fool?? ceta lah sikit.. :)

Ida ~ heheeee...you also kena lah??? :D

JPPPapa ~ Ko belum tau lagi family sia..dorang suka kasi kena kaw..kaw!! Bulih sakit jiwa oh!!!

KaDusMama said...

JppMom ~ Alamak!!! What he did to you?? Hehehee teruk kah??

Sweet-girlicious ~ Yeah??? Thats good! At least no heart attack for you..hehehee

Mell_f ~ Susah juga mau marah sebab sudah namanya April Fool!!
Family sia nie memang suka betul kasi kena orang..sampai menangis2 lagi bah..dramatic betul..hehehee

KaDusMama said...

Kay Stanford Jr Kastum ~ That isn't a bad thing!!! heheee Pandai juga cindy bermain-main ah!!

Choc Mint Girl ~ ekekeeee..suma busy kah?? bagus juga sebab nda kena kasi April Fool..

Annieming ~ OMG!!! Kena tindih tangki lagi tu..hahahahaa punya lah!!

Little Inbox said...

Nothing happend to me this year, and also last year! Hurray! Kesian kat you, kena play, hahaha...

memeljoan said...

sa tdk kena april fool tapi sa yg kasi kena april fool sama fiance sa...ehehhe. last year pun dia kena oleh sa...muahaha

Mama Mia said...

alala kesian ko Ty, kana fool pagi-pagi buta lagi tu...cis! :)

Mama Mia said...

wakaka...ketawa terbahak2 sia baca April Fool post ko last yr...jaat juga bapa ko ni..berabis dia kasi fool kamurang ar!

btw, baik suda mata ko?

MomYyDen² said...

Kadus Ma, i think we have the same alergik..dunno if it is alergik la...i took the pain killer due to my headache...i woke up the nxt morning with CRAZY SEXY lips ooo kalah2 c anita sarawak..ko bygkan sija la bibir tabal tu adehhh...to make it worst ngam2 ari tu saya kena begambar for our office new system arrgghhh!!!

Nessa said...

Aikk!!?? Mana sia punya earlier komen? Sia ingat sia ada leave komen dis morning... ilang suda :*(

Gangguan system mangkali... anyway, this year, like every other year, nobody fooled me... boringnya... hehehe

GregChai said...

light ones okay juga bah tapi kalu yang berat punya sampai trick bilang masuk hospital or kena tangkap polis nah bikin risau berapa heran ada yang heart attack siapa yang susah nanti hehehe

KaDusMama said...

Little inbox ~ Yerrr...so good one? I every year also kena..

MemelJoan ~ oh!!!! Ko pulak tukang kasi kena ah!!!!

MamaMia ~ nda ko bilang sakit jantung kena kasi kena macam bapa sia kasi kena kami??? Gilas eh!!!

KaDusMama said...

MomYyDen² ~ ntah lah pulak!! Your pain killer ada asprin kah?? The last time i took asprin, terus dua2 mata sia bengkak nie..! I din asked pulak yang pasal the pain killer i bought..Nasib now ok sudah mata sia..!

Nessa ~ itu lah tu nessa..tadi pagi sia ada nampak komen ko di email sia, tapi bila sia mau balas, adeeeee teda pulak..!
Tia apa..next year sia kasi kena ko pulak ah!! heheheeee

Gregchai ~ itu lah!!! Kotigog my heart when my dad fooled us like that!!!

BrokenSatellite said...

nasib everyones too busy to fool each other!:D

ahahaha..
next year ko kasi kena ur BIL la.

ko plan dulu dari skrang.

KaDusMama said...

BrokenSatellite ~ Iya..mau plan in advance nie..kasi kena yang paling kaw kan?? heheee

chegu carol said...

hahahahaha...gosh, your last year's april fool still fresh in my mind...now kena lagi???


hahahahaha!


sorry for laughing but cant help it.


in my life, baru kena satu kali april fool....to me, it was suck...but tidak kalah juga yg kau punya lah Ty....kalau urg ada high BP, trus shoot pi 200 ni....hahaha